Ännu en vecka!

Här kommer ett inlägg från oss två glada teaterföreståndare och vårat entourage (Petra och Ebba). Denna vecka har bjudit på riktigt bra repetitioner, en massa garv och en hel del öl. Efter genomdraget i torsdags (som vi för övrigt är supernöjda med), bjöd Eskil på förfest. En härlig upplevelse som har kommit att bli en fin tradition, tycker även Eskils tålmodiga grannar. Vi bjuder här friskt på lite sköna bilder, notera särskilt armbrytningen mellan Petra och Debbie, modigt att våga klå en 7-åring Petra...Vidare kan ni följa det första (och sista) besöket på Oasia, notera gärna ångesten som syns på bilderna dagen efter. Nytt för i år är att vi även blivit sponsrade av ett bananföretag.

Hej för nu!

Pia och Guz

Hann kan dansa okså

Hej blogen!

Vilken natt! Vi på redaktionen hade personalfäst igår och det bjöds på snittar och bubbel. Hur trevligt som helst! S var så klart där! Jag som trodde jag hade sett alla hans fantastiska siddor upptäckte en ny igår, han kan dansa också! Han och Sylvester skakade rumpa tillsamans hela kvällen och han var så snygg där i stråberns ljus. Jag önskar bara att han hade velat dansa den där sista dansen med mig till Chicagos You're The Inspiration. Förstår dock att det inte blev så, han var inte så glad på mig under kvällen. Jag och Katta hade ju ansvaret för underhållningen igår, eller ja vi var ansvariga för att printa programet och allt var tydligen inte korrekkt stavat. Det är faktiskt inte så lätt att sttava när det inte stavas som det låter. Sylvester blev jätte arg för att hans nummer hette vuaj äm si äj, men det var ju det han sa.
Jag hoppas att det är glömt till på måndag så min dansande prins S inte är arg på mig, Jag önskar att han kunde ta i mig på samma sett som han tar i sin drajver, att han kunde se in i mina ögon och få mina fjärliar i magen att dansa samba. Jag önskar att han bara var min. Mina alldäles egna.
Nej, nu ska jag springa iväg på mitt möte med FI inför en demostration vi ska jöra, sen måste jag plocka upp S skjortor på tjemen. Det är det bästa jag vet, när jag ska lämna in hans smutsiga skjortor och får en liten stund för mig själv när jag bara kan sitta och förlora mig själv med näsan djupt begravd i hans doft.
Kram
Båbbie (alias Josefin Fridman)

Vilken succé...

... det kommer att bli!
Igår var det genomdrag av akt 1 på Upplands Nation. Trots att ensemblen bara hunnit repa i en vecka var insatsen imponerande!
Cred till alla skådisar, manus och regi. Det här kommer att bli grymt!

Efter regn kommer solsken

Marspexet 2010 kommer krypande och i och med detta drar jakten på den rätta rekvisitan igång. Här ska de rätta tillbehören till mjukispappan Lennart hittas, men också de detaljer som utpräglar en vanlig svensk familj. Vi vill ge Familjen Någorlunda bättre än bara någorlunda rekvisita. Något med en extra känsla. Något såsom Rolandz fantastiskt fina outfit samt övriga attiraljer.

För att uppnå detta ska det springas på teaterförråd runtom i Uppsala, letas, lånas, utlysas, sökas, bytas, köpas, fixas och gud vet allt. Mitt i allt detta gäller det också att tvinga sig fram i snömassorna, likt de svenska skidåkarna i Vancouver. Eller? Kanske inte fullt så muskulösa eller tränade, men med ett minst lika betydelsefullt mål. Vad gör man inte för den rätta rekvisitan? Härmed kan jag redan nu be om ursäkt för alla mail, samtal samt förfrågningar som kommer att göras från oss i gruppen till er. Allt är gjort med god avsikt.

Rekvistagruppen består av Gabriella Wegdell, Tove Jerremalm, Sara Brohage och Anna Boqvist och igår hade vi en liten egen kick-off (nej, vi nöjde oss inte med den senaste grymma kick-offen samt den uppkommande pubkvällen nästa vecka). Här diskuterades livets vässenligheter i allmänhet och givetvis rekvisita i synnerhet. Blandat med en hel del rödvin sprudlade idéerna. Såsom Rolandz och en blå gymnastikmatta. Men vad dem har med varandra att göra förtäljer inte historien.

 


Uppdatering från kapellmästaren

Hej, hoppas ni mår gott! Det viktigaste jag har att säga är att sångare i ensemblem gärna får kämpa järnet för att hålla datumen 20-21:a mars ledigt, det är nämligen det bästa tillfället att öva sång enskilt med bandet i en replokal. Förmodligen kommer spexensemblen ha annat för sig men en sångare i taget får gå iväg till bandet efter något slags schema.

Dessförinnan kan man repa med mig eller till skiva, därefter repar man i samband med punktrep och genomdrag på scen.

Good times

5 veckor kvar till premiär!

Hej hej bloggen!

Först och främst måste vi bara säga hur roligt det är att ensemblen redan börjar ta till sig rollerna och spela ut, något som vi erfarit endast sker veckan innan premiär. Redan nu ser vi hur manuset har lyfts av alla skådisar, och vi ser fram emot vad premiären kommer erbjuda. 

Vi kanske ska berätta lite hur vi manusförfattare/regissörer arbetar..En vanlig dag börjar cirka klockan halv nio, med att snooza till klockan tio. Därefter brygger vi dagens första kopp kaffe och börjar bearbeta scenerna i manuset. När skrivkoman slår till fram mot eftermiddagen tvingas vi till drastiska åtgärder för att inte börja klättra på väggarna. Ur denna frustration skapades därför alteregot "Stephanie". En livsbejakande ung brunett som är slående lik Guz Hamberg. Bara en riktig man kan föra sig som en kvinna.

Höjdpunkten på dagen är när vi träffar delar ur produktionen eller börja repa på någon nation någonstans i Uppsala och då få träffa alla glada skådisar.

Förresten kan ni spana in nya numret av Holmiensis så får ni något att skratta åt. Trafficking har fått två nya ansikten - Natasha och Vladimir.

Hoppas många kan komma den 2a mars på Stockholms Nation för lite ölhäng och eventuellt en Snerkes utgång. 

Till våra familjer och vänner kan vi hälsa att vi lever och ses i april!

massa kramar

Pia & Guz


Spana in förberedelserna inför spexet!


Marsspexet drar igång på allvar.

Redan i våras började teaterföreståndarna planera Marsspexet 2010 med allt vad det innebär.
Arbetet har pågått länge, men det är nu som de egentliga förberedelserna börjar dra igång på allvar.
Med knappt sex veckor kvar till premiär är kostymletande, planering av scenbygge och koreografiträning igång!
Detta firade vi förstås med en oförglömlig kick-off som ägde rum den 14 februari på Stockholm Nation.
Teaterföreståndaren Pia!
Kvällens sånganförare, Oscar Malmqvist som även har en roll i spexet.
Kristina Flintull (mat & sexa) och Karl Rundblom (ljus).

Välkommen till Familjen Någorlundas blogg!

Tiderna förändras och så också spexverksamheten på Stockholms Nation.

I år tar vi Marsspexet till en ny nivå och anammar trenden sociala medier!
På vår blogg kommer ni att hitta bilder från repetioner och förberedelser, information om spexet och föreställningarna och annan viktig och oviktig information.

/Producenterna

RSS 2.0