På jakt efter ädla metaller i Boländerna!

Solen skiner, snön smälter och livet är underbart! Vad gör Peder Friis då kan man fråga sig? Han sätter sig i bilen, sliter med sig Martina, kidnappar Petter från sina studier och kör i full fart mot Boländerna. "Vart är vi på väg?" frågar Martina och Petter, aningen skärrade. "Vi ska gräva efter metall i Boländerna" svarar Peder. Nu går det upp ett ljus för Martina och Petter. Vi ska inhandla tenn till de fantastiska Marsspexmedaljerna.

Sagt och gjort kör vi in på Björkgatan 40 i Boländerna och kliver in på Skrotcentralen. Där möter vi några mycket hårdföra metallarbetare som högljutt frågar "Vilka är ni och vad vill ni oss?" Återigen blir Martina och Petter skärrade och nervösa då den slipade härföraren Peder sitter kvar i bilen och väntar. "Vi skulle vilja köpa lite tenn" lyckas Martina stamma ur sig. "LITE TENN! HÄR HAR VI INTE LITE TENN! VI HAR MASSOR AV TENN! MINST 40 KG MÅSTE NI KÖPA!"

Utan att någon av Martina och Petter vågar protestera allt för mycket finner vi oss grävande på baksidan i några tunnor efter tenn, Boländernas silverfärgade guld. Martina finner uppenbarligen mer än bara tenn, en solit ölburkstacka som är värd sin vikt i aluminium. Alldeles lagom till att vi har kommit halvvägs med att gräva upp vårt tenn återkommer Peder och blänger frågande på oss. "Hur mycket ska ni ha egentligen?" frågar Peder. "Vi var tvugna att köpa minst 40 kg" säger Martina. "Nonsens!" svara Peder och går in till de hårdföra metallarbetarna. Efter ungefär 10 sekunder flyger en mycket prydligt klädd Peder Friis ut genom den stängda metalldörren och landar hårt i blylådan. "Dom tyckte att vi skulle köpa lite bly när vi ändå är i farten. Med lite bly i medaljen blir den inte lika styv" förklarar Peder. Sagt och gjort plockar vi på oss lite bly och med hjärtat i halsgropen skyndar vi oss därifrån. Aningen skärrade och glada att vi har livet i behåll återvänder Martina, Peder och Petter mycket nöjda från Boländernas laglöshet med 40 kg tenn och lite bly.

Ja, ungefär så gick det till när Martina, Peder och Petter begav sig ut till Boländerna på jakt efter ädla metaller.


Martina har länge undrat varför hon varje vecka måste panta flertalet burkar. Vart de egentligen vägen? Hon finner svaret: Boländerna!
Petter hittar det han letar efter
Vårt byte blev stort och tungt. 40 kg tenn och bly pryder för en stund Peders bagageutrymme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0