Livet som sponsorsökande marsspexmedverkande student


Efter en näringsriktig, fiberrik och syltbeprydd frukost bestående av två rostade formfranskor stolpar den sponsorsökande ivrigt iväg till staden för att övertyga butiksföreståndare, restaurangchefer och hundägare om att en skänkt slant eller fralla till årets Marsspex är en klockren enkelbiljett till himmelriket. Väl nere i Uppsalas kommersiella nav varvas konditoribesök med stopp på diverse snabbmatsställen och argument om välvilja, marknadsföringspotential, gratisbiljetter duggar tätt. Givetvis görs först en blixtsnabb analys av sponsorn för att skräddarsy ett så vinnande försäljningspaket som möjligt. Efter att ha samtalat med Uppsalas samtliga butiksägare och smickrat större delen av stadens restaurangchefer, förses de alla med varsitt välskrivet, standardiserat och opersonligt sponsorbrev och med känslan av att ”Det där Marsspexet som den trevlige unge mannen talat så inlevelsefullt om måste vi ju bara sponsra”. Ett löfte om att snart återkomma för att höra om herrn eller frun vill sponsra efter att ha tänkt igenom saken, känns dem förstås betryggande.

 

En liten, liten tid (sisådär fyrtioåtta timmar) har passerat och vår protagonist skjuter böckerna åt sidan, ner på golvet, sopar ihop dem och arrangerar ett gemytligt bokbål till förmån för frusna hemlösa (ty sådana behjärtansvärda människor är marsspexmedverkande). Åter vistas han sedan nere bland pöbeln för att skörda frukterna av sitt gedigna förarbete. Tidigare besökta potentiella sponsorer betas av i rask takt. För att visa på den för dagen extra finslipade argumentationstekniken delges nedan ett smakprov på ett sponsorsöksförsök: - Hej! Jag heter si-och-så och kommer från Stockholms nation och… - Nej vi är inte intresserade – Nähä.

 

Under dagen slänger sig i stort sett samtliga tillfrågade vid den flitige studentens fötter för att få hjälpa nationsspexet men av dessa väljs endast ett exklusivt fåtal ut. Skådespelarna kan nu tryggt förvissa sig om att deras tillgång till närings- och energitillskott under veckor av repetitioner kommer att vara säkerställd i den mån man tycker att lite riskakor och typ en bit smörgåstårta till ett eftermiddagsfika är schysst. Stolt lämnar sponsorgruppen åt resten av marsspexare att fixa återstoden av arrangemanget. Vi har lagt grunden. Nu är det bara för er att finslipa och bjuda på en rad hejdundrande föreställningar!

 

/Sponsorgruppen

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0